18 March 2011

Tanya Fahmi: Aku Ni Tak Cantik Ke?

Assalamualaikum semua!

pe khabar? huhu . saya tgh bosan ni . blogwalking kejap . pastu ternmpak segmen kat blog Fahmi ni . nk join lah . harap2 sempat lg . hehe .

ok . nak jawab soklan2 fahmi ni :


Apakah maksud kecantikan . bagaimana seseorang itu boleh dikatakan cantik ?

hmm...cantik tu subjektif . seseorang itu cantik bukan cuma dinilai hanya pada luaran fizikal jek, tapi dalaman sekali . maksudnya, keperibadian seseorang tu jugak penting . kalau luaran jer cantik, tak guna jugak . sebab luaran tu hanya sementara, tp dalaman, selama3 nya .



Adakah kecantikan itu penting? kenapa?

bagi saya, ia penting . sebab, kecantikan tu jgk sebagai salah satu cara utk meningkatkan tahap confident dlm diri . contohnya, masa nk dtg temuduga kerja . haruslah kemas dan kelihatan cantik . hehe .



Apa perasaan anda bila ada org cakap anda tak cantik?


"saya tak cantik? ape die tu cantik sgt ker smpai nk ckp org lain tak cantik??" . ha, tu yg akan saya jwb klo ade org ckp saya tak cantik . haha . utk pengetahuan, semua yang diciptakan Allah tu, cantik . so, klo setakat muke cantik perangai xcantik, tak boleh jugak . terus jd buruk! haha



kongsikan satu tips kecantikan yang boleh dipraktikkan bersama .

hmmm . byk sbnrnye, tp fahmi mintak 1 je, so saya bg 1 jer . erm..buat masker tomato . haaa! mcmne? camni, mlm2 before tido, cuci muka dlu . then, amek tomato, potong cikit . pastu, tonyoh2 kat muke . jgn wat kasar2, buat lemah lembut jer . nnt jus2 tomato tu akn melekat kat muke . then, baring kejap smpai kering . pastu cuci muke tu dgn air suam . lap dgn kain bersih . hasilnya, kulit bertambah halus dan lembut :)


ok . skarang saya nk tag kawan saya yg cantik2 ni :

atika
nana
lisa
inas





1 komen anda:

*47!k@# said...

dtg dri segmen fahmi..:)
jom join ni plak http://snasatieka.blogspot.com/2011/03/1st-contest-jom-edit-gmbr-kenangan_04.html

Post a Comment