01 March 2011

kisah budak yang tak pandai makan PANADOL SOLUBLE

Hyeee semua! huhuhu~ hmmmm~tgh kebosanan disbbkan mata takleh nk lelap . tibe2 teringatkn satu cerita pasal "panadol soluble" ~*teringat sbb td disuruh makan ubat oleh qusya dan nana* huhu~

Al-kisah bermula, masa tu time diploma . aku ni dh la jenis yg jarang2 dpt demam2 ni . but once dh kene mmg mcm xbermaya gile . and aku ni bukan jenis yg suke makan ubat *walaupun diri nk jadik doctor* huhuhu~ mmg tak suke! sbbnya, aku tau yg ubat tu adelah utk kesan yg sementara jer . huhuhu~ adeh!

berbalik pd kisah . disebabkan demam yg agak teruk, aku ditinggalkan keseorangan kat umah . mmber2 sume g kelas . dan disebabkan mcm dh tak tahan sgt, aku mik keputusan nk makan ubat . mintak laa kat inas ni panadol . dh amek panadol tu dr almari die, cepat2 aku g dapo nk makan ubat tu lah konon nyer . dgn diri yg tak berapa nk bijak masa tu, amek panadol bantai masuk mulut then br minum air . perrrrrrrrrrrrrrghhh~ apa lagi, membuak2 laaaa buih dr mulut . dah mcm kne sawan lak kn .


aku dh cuak . terpikir, "betul ke ubat yg aku mik td?" . terus aku buang ubat dlm mulut tu skali2 dgn buih muih tu . yuukkkkss!! dh la pahit, buih2 lak . errrrrrrrrrghhh~ pening2 . terus tido . bile inas blek, cite kat die . siottttt! die bantai gelak guling2 . die kata tu panadol soluble, klo nk mkn ubat tu, kene letak ubat tu dlm secawan air br minum . buat cam ala2 "ENO" tu . demmn!! siottt xbg tau awl2 . *firstime mkn panadol jenis mcmni*

bila teringat balek, mmg lawak ah . td pun kali ke2 aku mkn panadol soluble tu . huhu . mekasehhh qusya, sbb paksa gak minum air bercmpur panadol soluble tu!! tp sorry gak laaa sbb xmampu nk habiskan ubat tu . tekak taleh terima . uhuhu~



2 komen anda:

SOFINAZ said...

hahahhaaa....ak ingt g...
klakar nak mati kot...haddooiii..

LAVENDERIES SHAYLEE said...

hahaha..ko laaa jht!! xbgtau aku..siot

Post a Comment