27 January 2011

:: ROBOTICsurgery ::





ROBOTIC SURGERY??
wuts dat?? it is actually a new environment in medical field . not much ppl noe bout dis new things . many ppl will ask, how it can be done?? a robot done a surgery?? how it works?? actually all dis questions also playing in my mind a day b4 the event . its really2 interesting n make me think and im very excited to know .

soo many questions in my mind at last got their anwrs by our guest doc Ashani from HKL~ from his past education, im really2 respect him . he start from the beginning, then he now is urology consultant . doc ni sgt sempoi + best! he shares with us his experience in medical field . tibe2, aku terfikir . mampukah aku jd mcm doc ashani tu? surgeon tu . n he had done his surgery by using robot ! WOW!

:: Dr. Ashani from HKL ::



meh kite cite2 pasal robot yg buat surgery ni . ekceli, robot ni bukan lah mcm robot yg kite cakap die buat . rupanye doc tu sndiri yg handle dat robot but not touch the patient . how cud surgery can be done by dat? doc akan tgk ape yg nk dipotong or dicheck tu dkt monitor dpn die dlm ms yg sama, tgn mengendalikan robot . hmmm . pening tak?? haha . doc ashani said dat : "if u want to become a robotic surgeon, u shud start playing games from now!" . haha . btul gak pe yg doc tu ckp sbnrnye . klo kite main ps2 tu kn, mata kite kat screen tv but tgn kite je yg bergerak using joystick . tul tak? even tnpa melihat tgn yg bergerak tu, kite dpt mengawal apa yg kite lihat dkt screen tu . hebat2 . its same goes to dis robotic surgery . mcm doc ashani ckp, "if we do open surgery, we will knoe either the side its hard or soft . but, in robotic surgery we train our eyes than our hands" . btul gak pe doc tu ckp, sbb mata kite yg kne pndai n bijak utk melihat ape2 yg pelik yg berlaku dlm bdn tu instead pegang . hmmm . exceli, ada jugak kelemahan2 yg bleh timbul bila gne robot ni, salah satunye, tkleh nk kawal pendarahan *mcmne tu??*, then, sum complication mybe cn occur . hmm . tp, mna2 pun sama jugak if tak berhati2 dlm dewan bedah . tak begitu??

:: dlm gmbr, pengasas robotic surgery ::


:: prostatectomy ::



klo guna robotic surgery ni, kebesaran scar adelah sgt minimal berbanding dgn open surgery which is large scar + lambt utk baik . dats the advantage . bgus jgak sbnrnye but biasalah, apa2 ciptaan manusia ni pasti ada pro + contra nye . hanya ciptaan Allah sahaja yg tiada cacat cela . tibe2 teringat ayat doc td "penciptaan manusia ni hebat . manusia adelah sebaik2 ciptaan . walaupun tak sekuat gajah or berlari tak selaju kuda, tp manusia adelah yg terhebat" . mcm dlm surah at-tiin ayat 4 ade menyebut :

"sesungguhnya Kami telah jadikan manusia itu sebaik2 kejadian"

hmm . dlm talk td gak sedikit sebyk doc ashani ade selit2 motivasi yg buat kami berkobar2 + bersemangat mungkin . (=.=")

doc ashani said that, theres 4 steps in learning :
1. u dun noe wut u dun noe - ni apebile kite br nk stat belajar dimana kite tatau apa2 utk benda yg xpenah kite tau.
2. u noe wut u dun noe - then, bila kite membaca, menelaah, then, we will noe wut we dun noe b4.
3. u dun noe wut u noe - yg part ni adelah parah, apebila kite tatau ape yg ptt kite buat dgn sesuatu yg telah kite tau tu .
4. u noe wut u noe - then, learning continues, smkin byk yg kite baca, kite praktic, then, kite akan experts on each things yg kite dh tahu tu.

overall of dis talk, its a very2 interesting topic . ia membuka mata kami sbg pelajar jurusan perubatan kearah kemodenan + kematangan dunia perubatan . mungkin, lepas ni, robotic surgery yg dibuat hanya dgn menerima arahan drpd doc . haha . hope after dis, IMS leh buat talk yg menarik2 lg mcmni . hehe .







di sepanjang perjalanan program ni, ade 1 jerrrr yg "menarik tertarik kau mmg pelik" . haha . arini aku terkejut dgn emosi dan tingkah laku class rep kami a.k.a project manager, ARIFF ANUAR . dimana harini die melaku kan sesuatu yg sgtttt diluar jangkaan dan semestinye ia adelah suatu yg lawak . tp . apebile yg melakukan itu adelah Ariff Anuar, ia telah mnjadi suatu kejutan buat kami2 yg telah mengenali beliau yg sememangnye bukan sebegitu . wahhhh! aku terkejut, kwn2 lain turut terkejot . arep2 . mcm2 . jgn buat selalu cmni ye dikkkk, nnt pening kami . huhu .

:: project manager : ariff anuar ::


thanks to all comittee members yg telah menjayakan program industrial talk ini dgn jayanya . thanks again and also thanks to Dr. Ashani for all the informations and sharing with us ur experienced . thanks!


23 January 2011

:: LoVE?? ::

Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang hanya dia tahu di hati dan matanya ada kamu satu-satunya


Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.


Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.


Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa


Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. danjauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, jauh di hati?’


Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itudia sedang memikirkan kamu.


Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.


Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.


Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


Dan
jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya,dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.


Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan,walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

22 January 2011

:: impian ::




mesti korg tertanye2 kn ape kaitan tajuk post aku kli ni . hehe~ IMPIAN .
sume org for sure 100% ade impian maseng2 kn? dr kecik lg dh didik utk mencapai impian masing2 . impian apa?? mcm2 . impian nk blaja tinggi2 . impian nk g sumwhere . impian nk jd doc ke . haaaa~ mcm2 kn? ade tak sapa2 yg kat dunia ni takde impian?? *sila angkat tgn*

hehe . ok lah . aku nk story pasal impian aku . moga2 ia jd kenyataan . haha!
dlu masa kecik2 impian aku nk jd cekgu . pergghhh! cekgu ek?? ape taknye, adek2 aku la sntiasa jd mangsa kne dgr pe aku ajar, kne buat homework yg aku bg . hebat tak?? haha!
tp . bila telah melangkah ke alam University, br ku sedar yg aku takde mnat lgsung kearah pendidikan or mendidik . tp aku lebih suka kearah merawat . wow! apekah?? ye! aku sedang mengimpikan job sbg seorg DOKTER . doc apa?? masih belum dikenalpasti .

but!

adekah aku mampu utk melakukannya?? hmmm~ just wait n see . dr kerjaya lab tech, kepada bidang kedoktoran . it seems like hard, but its fun!

then . impian nk keje kat ospital . why???? sbb kn da impi nk jd doc, so, doc kje kat ospital lah!!! tu pun perlu ke aku nk trgkan???!! haha~ lepas abes blaja ni nk kerja dlu . then, if ada rezeki br nk smbung blaja lg . dats my planning .

after dat . ofcoz la kawen kn . sapa jer yg tamao kawen? hhuhu~ terasa teruja tgk kwn2 makin ramai yg dh kearah menjalani bahtera hidup baru . nnt kalau aku kawen, mcm2 yg aku impikan . hehehe . dr sekecil2 mende hinggalah sebesar2 mende . cth?

klo bunge telur tu, aku taknak laaa telur yg warna cokelat tu ke, tanak telur masin n taknk jgak telur ayam biasa tu . tp aku nk............... TELUR BURUNG PUYUH!! perggghhh! demand tak? hahaha! rasa ade x org buat bunga telur die gune telur burung puyuh?? hehe~ mesti comel jer kan . letak 1 bunga telur ade 3 biji . perghhh~planning sudaaaa~ ekekeke~



pastu, sourvenir lak, aku nk bg either potpuri, atau mug kecik ciap letak gmbr kitrg . hahaha!! takpun, cokelat homemade tp ade letak nama pengantin . hehe~
warna theme wedding tu nnt haruslah bertemakan kaler "turqouise black" . dan tempat harus lah dkt dewan / kat hotel (if mampu) . bukan tanak buat kat umah, but, kecian tgkkk mak2 penat nnt kemas2 lg, pastu kelam kabut lg . so, better buat kat dewan, umah tak semak, mak ayah pun tak kalut nnt .



planning itu harus! yg menentukannya adalah TUHAN dan masa . hehe~ dgn siapa mau kawen?? mestilah dgn buahati sendiri . takkan dgn org tepi jln kotttttt!

pastu kan . hajat dihati, impian nk g honeymoon kat PARIS~ wow! knp paris??? ermmmm~ sbb paris kn kota romantik . ekekeke~ bleh laaa mengajar suami aku nnt jd seorg yg romantikaaaa~ awwww! i likeeee!!

byk lg sbrnye impian aku yg masih blom tercapai dan aku harus berusaha utk capai~! hehe



:: jiwang??? ::

hello!!
again, sorry ye blog, saya tak update2 . ini disbbkn oleh masa yg sllu sgt mencemburui diriku ini . hehe~ erm..ekceli, br habis exam midterm, then rushing siapkan proposal research project yg perlu dihantar hari ni . tulah! "rajin" sgt nk buatnye, bile doc da mintak, br terhegeh2 nk buat . huhu~ hmmm...tp sbnrnye tatau pe yg doc nk aku buat dlm research tu . tak paham . bile nk jmpe, doc asek la bz . bila tunggu, doc lak ade jer nk g meeting la, ade kelas laa . camane?? so, nk kne slhkan sapa??? errrmmmm~

btw, sbnrnye post ni bukan tuk cite pasal exam atau research project . tkde kaitan langsung! huhu~ sbbnye, exam ritu "awesome" hahaha!!
ermmm.. ekceli, tatau nk cite ape kat post ni . nk update pasal g broga ritu, tp gmbr xdpt lg dr c tiekay tu . huhu~

adeh!!

adeh!!

adeh!!


sy rindu beliau~!! errrrrrrrrghhhh~ =.="
camane nie?? sob..sob..sob..
knp perasaan ni harus ada?? knp tiap kali ia perlu muncul??
adekah beliau tau yg sy sgt2 rindukan die??
beliau tau tak yg sy sgt2 sygkan die??

knp ek??

hmmmm...sumtimes, agak pelik dgn perangai beliau . bila tempoh xjmpe tu dkt2 sebulan, beliau sllu saja berperangai pelik n lebih sensitip . pantang time tu sy tersilap langkah boleh jd st masalah besar . dan utk memujuknya? sgtlah sukar .
adeh!

sayang....
knp lah awk bersikap sedemikian??
walaupun awk tau sy tak pandai nk pujuk awk
knp awk selalu uji perasaan sy??
walaupun awk tau yg sy mmg syg awk
knp awk sllu buat perkara2 mengejut dgn tiba2 senyap??
walaupun awk tau yg sy risau bila awk senyap sepi
knp awk jarang nk tunjuk yg awk sygkn sy??
walaupun awk tau yg sy nak sgt awk tnjuk

awk garang, tp awk penyayang
awk keras diluar, tp lembut didalam

entahla..biar apa org nk kata pasal awk, tp hanya sy yg tau awk mcmne . sbb diorg tatau pe yg kite dh lalui sama2 . jatuh bangun kite . sedih gembira kite . cuma kite jer yg tau .

sayang...
awk tau x knp sy leh terpikat dgn awk??
sbb senyuman awk yg MAHAL tu
awk tau x knp sy syg awk??
sbb awk jarang nk tunjuk yg awk syg sy
awk tau x knp sy selalu rindukn awk??
sbb awk jarang nk bgtau sy yg awk rindu sy

sy tau awk tatau sume tu . sy jugak tau, awk xpnh pk pun pasal ni .
tp .. tu pe yg selalu sy rasa .
rasa rindu dgn senyuman awk
rasa rindu dgn suara awk
rasa rindu nk tgk awk

sayang..
awk ingt tak lg masa first pertemuan kite??
ms tu, mcm2 sy rasa . takut, gementar, xkeruan . sbb . sy takot utk memulakan 1 pertemuan . mungkin lebih tepat lg, takut utk dikecewakan .
then, bila jumpa, bila kenal awk
siyessss sy terpikat
kite kwn lama .. mcm2 kite dh lalui .
gembira? sedih? terluka? dilukai?


pernah,
st masa dlu hati kite sama2 diuji .
diuji kesetiaan . diuji kesabaran . diuji jugak kelemahan2 kite .
hati kite goyah . tapi, kite tetap bersama semula
pernah,
awk ckp yg awk syg sy sgt . awk jgak pernah ckp yg awk rindukan sy .
awk tau x..... betapa gembira nye sy .
walupun mulanye terkedu . tnpe sedar, air mata mengalir . mngkin sbb terharu, atau mungkin sbb terasa keikhlasan awk kat citu . tp . sekali tu jer lah . hehe~
takpe, sy tak mintak pun awk hari2 ckp mcmtu . sbb nnt jd bosan lak kn??
tp . awk jgnlaaa bosan lak if sy ckp cemtu hari2 kat awk . hehe~



sayang...
sy bahagia ada kamu .
sy syg kamu .
sy rindu kamu .


semoga jodoh menyebelahi kita . sama2lah doa . aminnnnn~


13 January 2011

:: its sOooOoo awesome ::

ekceli pg tadi de exam . it was my first paper midsem in dis new semester . hmmm . it was awesome! erkk! awesome ke paper musculo td??


ye! sgt awesome sbb buat management sendiri ke atas patients aku . hahaha!
overall paper td sbnrnye ok jer . cuma kesilapan adelah sbb tak bace bahagian normal system . ape kau da hebat kah normal system? haha!! tp taktau la knp yg pg tadi takde lgsung rasa debar2, takde rase takot2 ke pe . just cool jer . mebi, sbb aku da faham one by one penyakit2 tu, cuma, management die agak similar kbykkannye . bile dlm exam, mulalah mengarut2 aku letak treatment die . haha!


mcmnelaaaaa nk jadi doc nieh klo treatment pn tak brp nk hafal?? haiiih~

maunye mampos patients2 aku sbb slh bagi ubat . tp takpe, akan ku tingkatkan usaha! hihi~

hadeiih...tp knp doc cume byk suh wat management jer?? knp takde pathophysio??? arghhh! penat seyhh hafal 1 by 1 step penyakit tu . haiiih~ naseb bek laaa mudah nk faham .tp pape pun, hope dis paper got B above . taknok C . huhu~

ok!
now aku nk pi tido kejap, then nk study utk last paper esok~



chaiyoookkkkk!



07 January 2011

:: surpriseBIRTHDAYparty ::


again, we celebrate our fren's birthday as usual . yesterday was fatima's 22th birthday . we all decides to do a big surprise party for her . everythings started ....

after class, suma org beredar ke arah tujuan masing2 . ada yg g cari brg2 utk buat cake, ada yg pergi menunaikan keperluan masing2 . dlm kelam kabut masing2, rupa-rupanya birthday gurl ditinggalkn keseorangan di kelas .
Align Centerwahhh! kesian dia . aku sndiri tatau yg beliau telah ditinggalkan . seriously kecian timah . huhu~ rupanya beliau ke tandas . bila call suma mmber2 umah die, tade sorg pun yg menjawab panggilan beliau . sadis . beliau terus balik dgn kedukaan dan kesedihan .

bebudak mastermind, pergi mencari barang2 utk masak . si jejaka pilihan hati timah pergi mencari kek favourite timah and oso presents . soooo nice kan kan kan?? huhu~ budak2 mastermind buat kek dirumah aku . sedang time tu aku sedang di buai mimpi indah, mereka bertungkus lumus buat kek kukus + triffle . hehe~ bgn2 jer, kek dah siap! hahaha! so, i tukang rasa kek mereka . hihi .




then bout 7pm, receive call from my fren banie . nk letak tiekay kat umah aku dlu, then dat nite br amek beliau . hihi . lately asek jumpe beliau saja . punah punah harian ku dgn kehadiran beliauuuu!!! waaaaaaaaa!!
tp tak mengapa, she's the best! :)

after maghrib's pray . suma bersiap2 . drama3 queen menjalankan tugas memasing di rumah timah . mastermind3 jugak bersiap2 . tetamu2 sudah dijemput . tetamu yg bukan BMS juga dijemput bagi memeriahkan lg party kami . hehe! tempat pilihan adelah KFC extreme park!!

mangsa telah dibawa terlebih dahulu ke location yg telah dipersetujui oleh master2mind . drama2 queen yg bertindak . hahaha! kecian timah kene tipu bulat2 . haha!! tp takpe timah, kesedihan beliau kami tukarkan menjadi kegembiraan yg takkan ko lupakan . hehe . baekkk takkkk kami?? haha!

agenda bermula........

si jejaka tiba dgn membawa kek surprise . kami membontoti beliau bersama2 camera2man yg tak dibayar . hehe! sama2 nyanyi .....

"happy birthday to u...happy birthday to u...happy birthday to fatimah... happy birthday to u!!"

timah pandang dgn muke terkejot + excited + terharu . haruslahhh terharu beb! penat tau bersubahat dgn master2mind n drama2 queen! hahaha!








after dat, sesi makan2 bermula . having a joke chit chat . seronok sgt2 sbb tgk suma happy, dpt berkenalan dgn mmber baru bg mereke2 yg tak kenal lagi . haha! lg seronok bila tgk kemesraan si jejaka pilihan birthday gurl . hmmm...syokkkknyerrr klo insan kesygn aku buat cmtu jugak kat aku . pastinya aku terharu gile2 gaban lah!! msti sempai mati pun aku takkan percaya apa yg terjadi . muahahahaha! *tu hanyelah impian semata2 je*

neway . credits to :

mastermind - atika, faris, nana, yana


drama queen - ain, lisa, lia


photographer - fahmi, najmi , tiekay *dlm gmbr, sy hanyelah propa shj ye*


dan kepada jemputan2 kerana sudi memeriahkan lagi suasana
~ bf lia, imah, amal, rosa, farhan, najwa, keyla, inas, elya~




thanks korg suma!! and happy birthday to my beloved fren FATIMA AZ-ZAHRAA'
hope dis will be ur sweetessttttt memory in ur life . i know wut we did is too much . but, we all loves u so damn much my dear fren .



05 January 2011

:: examMOODs ::


exam . EXAM . and again....... EXAM!!
letih da rasenye asek nk kne ade exam jer tiap2 sem . 2 kali lak tu! huuuuu~



13hb nie da start exam but, satu hape pun aku tak study lg . cam takde rase ade mood nk exam jer . slip exam pun tak amek2 lg . giler slamber! haha . bukan byk subjek pun sbnrnye nk kne amek exam . cuma 2 sbjek jer tuk midterm ni tp masih jugak merasakan kemalasannya yg teramat sgt . uwaaaaaaaaaaaa!!

ape taknye, shud be dis week is my study week . but . apa aku buattttt?? asek merongeng2 jer dgn member2 dip dlu . isk2 . bila laaa nk insaf nie? *mengharap seseorg menarik ku kejalan kebenaran* huhu~ bukan stakat tu jer, asal blek bilik jer, mesti rasa nk tido, asal rasa nk tido jer dlm bilik . haiiihhh!
camna tu nk study?? huhu . nsib bek skng aku da tak tido dlm kelas dh! hahaha! stu peningkatan bukan? hehe~



mlm nie, nk kua lg lak tu . tp wit the special one! hehe . excited lak kn . haha! haruslah excited beb, sbb bukan senang nk dpt dating2 ni . udah lama sih xdating . haha!

seriously, pasni enufff!!
aku dh kne start study start from tomorrow!! (=.=")





p/s : study fik! study!!


02 January 2011

:: pre-NEW YEAR 2011 ::

~ gudbye 2010, welcome 2011 ~




mungkinkah dh jd tradisi bila nk new year jer, buat kerja gila . mcm thn lepas, kami hangout beramai2 ke sunway. gurls day out jer laaa tpnye . no guys allowed! hehe . yela, sumtimes, kite nk gak laa kn jenjalan ngan kwn2 instead boyfren . tp kes aku agak kelainan cikit . jenjalan ngn kwn2 mmg best gila! tp still nk sgt kua dgn my boyfie . agak sukar utk ajak die g tgk wayang! isk2.






akhir thn 2010 kali ni buat keje gile pegi genting plak . ok! seriusly ini sgt gila kottt! haha . tk pepagi kamis dh call aku ajak kua g karoke . gile! huhu . dpt kua hnye selepas lecture series at 4 pm . then tk amek aku n then tros g umah banie, pickup banie lak . then tros g karoke kat klang . sejam RM20 . tk dgn tnpa berpikir panjang tros nk 3 jam = RM60 . pehhh! ok . time tula melalak2 sepuas2nye . 3jam beb . mcm nk tetido aku dlm bilik karoke tuh! but best gile melayan kwn2 yg gila cm dorg . happening!

then sesuatu conversation yg tak disangka3 membawa kami ke kancah kegilaan keremajaan kami .


tk : " jom g cameron . aku teringin la nk g cameron "

aku + banie : bila?

tk : esok pagi, then tido sana . sbtu kite balek sini blek .

banie : dr pegi cameron, bek kite g GENTING!

aku : besttt! jommmm2 . tp bila?

banie : mlm ni, jom!

aku + tk : serius???

banie : yelah, kite gerak mlm nie, sok pg3 lik sini blek laa . g tgkap2 gmbr then balek .

tk : gila!

aku : blh gak tu..lama tak buat keje gila cmtu . haha! haaa! pe kate kite ajak imah . sure die nk ikot!

*banie call imah*

banie : ok, imah set . kejap g amek die kat bruns .

aku : ok! tp xlengkap tnpa kamera mahal tk!

tk : bodo lah kau . camera aku kat umah cheras kottt!

banie : nnt kite g la amek dlu, then br g genting .

tk : yelahh!

aku + banie : okkkk settt!


dr situlah bermula nye kegilaan kami, tnpa berfikir panjang, tnpa perlu masa yg lama utk buat keputusan~ pas bis mkn trus gerak g bruns n amek imah . ttp malangnye inas jugak nk ikot . haha! takpela, ajak jer la . syiokkk gak reramai . hehe! then, brangkat lah kami ke sana . smpai kat sana, gilerrrr kesejukkan, rasa cm nk beku jer .










:: besa nyerrr tgn banie dr tgn aku!! =.="


sgt syiiiooookkk laaa hangout ngn korg weyhhh! lain kali leh buat lagik! hehehe~
smpai uma around 8am . then tido skejap pastu dh nk bertolak ke melaka lak wit imah . *sigh*



hari2 yg penat . selamat tahun baru!