26 February 2010

:: according to you ::

video

According to you
Im stupid Im useless
I cant do anything right
According to you
Im difficult hard to please
forever changing my mind
Im a mess in a dress
cant show up on time
even if it would save my life
According to you, according to you

But according to him
Im beautiful incredible
he cant get me out of his head
According to him
Im funny irresistable
everything he ever wanted
Everything is opposite
I dont feel like stopping it
so baby tell what i got to lose
Hes into me for everything Im not according to you

According to you
Im boring Im moody
and you cant take me any place
According to you
I suck at telling jokes cause I always give it away
Im the girl with the worst attention span
youre the boy who puts up with that
According to you, according to you


But according to him
Im beautiful incredible
he cant get me out of his head
According to him
Im funny irresistable
everything he ever wanted
Everything is opposite
I dont feel like stopping it
so baby tell what i got to lose
Hes into me for everything Im not
according to you

I need to feel appreciated
like Im not hated. oh no
Why cant you see me through his eyes?
Its too bad your making me decide.

But according to me
youre stupid youre useless
you cant do anything right

But according to him
Im beautiful incredible
he cant get me out of his head
According to him
Im funny irresistable
everything he ever wanted
Everything is opposite
I dont feel like stopping it
so babe i'll tell you what you've got to lose
Hes into me for everything Im not
according to you
you you
according to you
you you

According to you
Im stupid
Im useless
I cant do anything right.


:: susah hati ::

Lately, im feel so bad~dunno why.Myb its becoz of my family probs.y so many probs happen???? i hate being like dis.Last nite mak msg me,she told me dat she wants to buy a new car.i know she doesnt hv enough money,when i ask her bout dis,she told me dat my grandma ask her to buy new car n she will pay it for us every month.wut???? im soooo embarrased.hmmmm~~y dis all happen??


"Makkk...org tanak MyVi lain.nk BJJ 2631.rindu Myvi dlu.mak amek la balek Myvi mafuzah tu..!!"



ermm~~
aku terase kesesakan skang~entahla.myb theres sumthng wrong anywhere n my family.hmmm.............klo org yg tak paham situasi aku nie,msti akn ngate blakang.ermmm.....tade sape yg nk memahami situasi aku ceni.n tade sape pun akan sangka ceni.bukan aku minx jd ceni.


cube korg bygkn,when b4 dis ur life is ok,money is there,dun hv to think all bout money,boley dikatekan kehidupan serba mewah dulu,but now,its all gone.duit pun cukup2 jer,ari2 bangun terpkse pk pasal duit.nk minx duit pun payah.sume sbb duit~!!! aku mmg terase sngat sesak,erm....tak biase tade duit dlm tgn,but now terpkse mmbiasekan dgn keadaan itu.sedihnye.ermm..... nk minx duit kat parents skng pun agak susah n segan.yelah....bukan aku sorg jer diorg nk tanggung,byk g.aku da tataw nk wat cane g.

skng nie pk nk keje jer~doing my bisness,BUT how to do bisnes klo kdt pun taleh nk topup.adeh~~ermm...........[skng terase menyesal coz xwat saving dr dlu]~tp nk nyesal pun tak gune da.knp Allah bg dugaan ni terlalu berat??


ya Allah.ringankan lah beban yg kau berikan padeku n kuarga ku ini.berikan lah kami kekuatan utk menghadapinya.kurangkanlah dugaan yang kau berikan ini.


23 February 2010

:: nak duit ::



[ MAK . ABAH ]

anak mu nie da kesengkekan duet

kasihanilah beliau

sob.sob.sob


19 February 2010

:: Hari yg KURANG ceria ::

today,ari yg aku rase kurang bersemangat.why??? its becoz im hurt again~dunno y dat probs asek dtg jer kat aku.tak pernah berhenti.kdg2 aku rase aku dh tak larat g nk face dgn probs2 yg melambak2.aku rase sedey sgt3.sape yg xsediy,when sum1 dat u love say many things bout u.and its all bad things.terkilan.sediy.sume ade.hmmm.......

spouse to b,when u accept sum1 in ur life,u shud accept all his/her's bad side and also gud side.ya! people mostly see all the gud side n nvr accept the bad side.BUT, shud oso remember dat nobody is perfect.

y GOD dun giv me happiness like others?? y soooo many assumptions dat GOD giv to me n my family??? hmm.....aku bukan nk mengeluh ataw ape, BUT i really2 cant go any further.aku tak larat.

Family,personal things,Frens.....
all most probs there.aku pun tataw la bile sume neh nk berakhir.hmm.....talk bout frens,theres a lot types of frens dat i've found.ade yg jd kwn yg setia,ade yg de 2 muka,de yg sllu berikan kite smgt yg dah ilang tu,ade gak yg jenis ske menjatuhkn org len.hmmmm......kwn2 nie kdg2 tak memahami kite.diorg kdg2 tak faham situasi aku.bukan aku minx korg tu paham semua situasi aku,tp just a lil bit pun da ok bg aku.klo nk kutuk2 blakang pun,pk2 la jugak coz org yg ko kutuk nie pun kdg2 sllu gak tlg ko.nk mengutuk pun berpada2 lah.sbb.........mcm aku kate td la. "NOBODY is PERFECT"




NOBODY is PERFECT.so,jgnlah anggap diri korg tu sempurna sdgkan masih byk lgi kekurangan dlm diri korg tu.tade sape yg sempurna.and terima lah seseorg tu seadaanye,bek n buruknye ttp perlu diterima.klo kalian ttp nk ckp yg korg tu perfect,GO ahead,n dun be myfren if u just wanna talk at my back!!

18 February 2010

:: Jalan2 wat keje giler ::

wut gonna write today ea?? [thinkin'....]

wanna story bout my experience jumpe 'TOK BOMOH'~waaaa!!
apekah?? aku dan bomoh?? haha~~tak caye aku.dipendekkan cite,adela minah2 sengal bername kakak banie ngn inaz yg memperkenalkan dunia bomoh kat kitrg nie.aisshhh~terjebak sudaa~~!


semalam~~
gerak dr bruns kul 11 lbiy centu.huhu~tempt dituju,tg karang.giler jaohhhhh~~aihhhh~ermm.tp ikotkn jer laa.kitrg gerak lalu bukit jelutong,tagor drive.huhu.smpai jer kat tol,c tago dgn konfiden nye msuk lane 'touch n go'.kua2 kn kad touch n go,tp touch2 tak go pun.tgk2.perghhhh!! kad smart.pe lg! bantai gelak la sume yg de dlm kete.si sengal tagor da mulekan kesengalan die.hahaha~!!!
naseb bek tade kete kat blakang kitrg, malu gile daa.terpkse la undur balek masuk lane tunai.hehek~kan senang msuk jer trus lane tunai tu dr td.huh~!


perjalanan amek mase dkt 2 jam jugak~gile jaoh! ni baru la dinamekan wat keje giler dgn org2 gile cam banie~~hahaha!! b4 smpai tmpt dituju, tetibe de roadblock.gile~makcik polis tu pndang semacam jer kat ktrg~[ade cam muke penjenayah ke kitrg nie wey??].jaohh gile nk g umah wak tu.iskkk~~da msuk simpang,bout 15min lg br smpai tol2 umah die.hmmm........sekitar jalan tu,sume pokok pisang n sawah2 jer.takot giler~tp.....wat tataw jer.huhu.
then.sesampai jer,teruskn dgn sesi mengubat.

nak aku cite ke pe yg terjadi kat citu?? [tayah la ea,nnti menjatuhkan aib] huhu.mcm2 upenye yg da jd kat kwn2 aku neh.ade yg dijg nenek kbayan pun ade.haha~!! agak lame la gak wak tu bg doa2 n ade cek2 salahsilah keluarga.huh~tibe teringat lak doc Reza ajar history taking dlm kelas clinical medicine.ahaks~~dr pe yg aku dpt,upenye dr salasilah keluarga jugak boley taw memcam~~iskkkk! menakutkan btul ar.tp nsb bek wak nie tak menakutkan.n kali nie,aku ley terima cikit coz he used ayat2 alquran n air zam2 jer utk ubat.tade limau ke,telur ke,keris ke.tu sume ade penghuni2 nye.

kat umah wak tu lebey kurg 2 jam centu.then,pas bis teros gerak balek.b4 kitrg balek,die smpat pesan if nmpk de ular melintas,jgn lnggar.biakan die lalu dlu.hmmm...............wat kitrg cuak gile!!


alhamdulillah,dlm perjlnn balek tu, tade pape yg melintas.fuhh~!!
then,kua je dr smpang,lalu la balek kat tmpt roadblock td,naseb sungguh tabaik.KENE SAMAN!!!!! ermm.......c sengal tu ley lak tade lesen!!! giler! arghhhh~kne lak tunggu bersoal jwb dgn pakcik2 polis tu.haiiiihhh~padan muke ko tagor,kne sman RM600.huhu~malas g nk wat lesen.haaaa..! tu la akibatnye.

dlm nk balek tu,gile2 lah mengantuk + lapa giles.tnpe hirau c banie ngn tagor bergadoh2 kat depan,aku + raihan + inas da lelap kat belakang~gile babeng ngntuk~~

tgk2 jer da smpai shah alam.kul 5 pg br smpai kat cini.aihhh~giler~~!! disbbkan kitrg kelaparan,kitrg singgah kat KFC kat extreme park.haha!! tak penah aku breakfast seawal pg mcmtu.pg tu mkn bubur ayam jer.takbest mknn breakfast die......

inilah wanita gile yg aku perkatakan td.[hahaha]
muke aku yg br bgn tito.
[venue : KFC extreme park]



pas bis mkn,cpt2 balek n sambung tito balekkkk~!! gile mengantuk.papepun,experience br jugak neh.hehe!!




PENGAJARAN HARI NIE :
Jangan sesekali percaya pade mende2 bomoh2 nie.cr lah yg betul2 menggunakan ape yg dibenarkan dlm islam nie.jgn simply pegi jer.takot mende len lak yg jd if tersalah langkah.

17 February 2010

:: MONEY . MONEY . MONEY ::




huhu~~n3 kali nie, nk story sket pasal my bisness.MARY KAY bisnes.

dua hari berturut2 doin' dis bisnes.huh~! penatnye bukan kepalang.br la aku taw mcmne org berkerje.penat giler.

hari senin de event.dr kul 10pg till 2 am.huh~ramai gak yg dtg.wat kat office MARY KAY at pj.gerak dgn radhi.n others mmber die.neway, thanx radhi, coz sudi dtg event aku.

after finish event, gerak balek shah alam around kul 4 lbih coz borak2 ngn beauty2 consultant yg lein.meningkatkn strategy marketing maseng2.haha.lari jaoh gile bidang dgn pe yg aku blaja skng.aku kn nk jd doc,tp pe pasal aku menceburi bidang bisnes2 neh? aku sendiri pun pelik.haha~~mebi aku nmpk sesuatu yg menarik dgn MARY KAY bisness nie.disamping wat bisnes utk cr pndaptn wit poket cikit, smping tu ley blaja utk mencantikkn diri sendiri.bile da cntik, boley la mencantikkn org len lak.its give me 1 kepuasan bile dpt mencantikkn org lain.[thumbs up for me!!] yay!

ni kat office MARY KAY


smpai kat shah alam jer,tuka2 baju then gerak g PAS.cdgnye nk usha2 blazer.tp......huh! tade saiz aku.aihhhhh~~susah tul la bersaiz kecik nie.adeh~sakit jer ati.nk kne lak g jaoh2 nk bli blazer.iskkk~~then.da puas jln2 dgn saket2 ati,kitrg g makan kat kopitiam uncle 'K' kat saccmall.huh~bapak mahal kat citu.tp lapa punye pasal,blasah jer.makan mee goreng jer da RM7.50.siot tol~~giler~~

ni lunch kat Uncle K kopitiam


selase :
kali nie kitrg try wat lak kat area KL sentral.approach n educate org ramai pasal MARY KAY nie.dieorg nie ramai yg tataw kewujudan MARY KAY product nie.huh~sian kdg2 tgk diorg pkai local product yg kbykknnye merosakkan muke diorg yg cntik tu,n tak kurang jugak yg tak pandai nk hargai muke diorg tu.diorg tak rase mcm malu ker klo kua dgn muke yg centu?? iskk~klo aku la.jerawat tumbuh seketol pun da rase cm disaster gile n segan nk kua umah.isk~~klo ley aku nk jerrr suh diorg pkai MARY KAY tu spy diorg dpt kulit yg lebih sihat n ok.hmmm~ttbe terkutuk lak.haha.maap!

so far,perjalanan bisnes arini mmberansangkan.dpt mkn free yong tau fu.hahaha! best2.lepas mkn,makan lg.ahaha! i like!! duk kat KL sentral dr kul 11 till 5pm.penatnye bukan kepalang+bwk brg2 skin care yg byk.haha.cam nk patah bahu+penat nk mampus.tp takpe.kne smgt skit.klo x,cane nk dpt duet lebey.huhu~~


borak2 ngn k.azie n k.yana.blaja cane nk closing skin care.huhu.caranye mudah.cume nk praktikkn tu yg payah cikit.hmmm~~so far arini je da byk ajar aku.yg pling penting, ajar aku mcmne nk berdepan dgn org yg aku xknl.ajar aku cane nk berkomunikasi dgn org yg aku tak knl.huhuhu~coz aku nie bukanla org yg peramah.dats y aku tak pandai nk beramah mesra ngn org.segan n takut sbnrnye + pemalu.tp.....mARY KAY ajar aku beramah mesra.i must change it so,br la ley maju.nnti jd doc lg la kne beramah mesra ngn org ramai.aiiiihhhh~~


pipiku yg semakin ketembamam.aiihhh~[[lately..banyak makan]]


penat gile nk mampus.tp...learn new things.hehe.balek2 umah jer,rase nk pengsan jer.haha.tp till now taleh tito g.so,how?? tell me!! ermmm..ok la.mau melelapkan mata.badan suda penat.


p/s : sape2 gurls yg berminat nk skincare + makeup free,cntact la saye ye.n oso if anybody nkkn khidmat servis makeup for dinner or engangement ceremony,boley la jugak mengcontact saye.im as BEAUTY CONSULTANT MARY KAY,sedia membantu anda semua!!

14 February 2010

:: NEW EXPERIENCE ::



huhu.today,ari yg sgt best.mungkin.haha.nk taw per???



JOM TANGKAP IKAN KELI!! haha.smgt!

yerkkkss.tak ku sangka aku smgt nk tgkp ikan2 tu.haha.geli kot coz badan dioerg tu slippery2.berlendir2.huhu.

berusaha!! dgn bantuan abah,dptla kitrg tgkp 13 ekor ikan keli yg besa2.huh~! puas,tp...penat giler.almaklumla, takpenah tgkap ikan.haha.tp bangga sbb tgkap sndiri.ahaha.

hahaha~kali pertama,da dpt 5 eko! korang boley kerr?? [nada bangga]


ni hasil kami. besa kn adek2?? huhu


my daddy~penternak ikan keli nie

smbil kitrg tgkap, mak siang ikan tu idop2 kat tepi kolam


setelah bertungkus lumus alih2kan keladi bunting yg menyelaputi permukaan kolam tu,setelah bertungkus lumus masok dlm air kolam, n setelah bertngkus lumus kejar ikan2 tu dlm kolam ikan.fuh!! akhirnye 13 eko berjaya ditgkap.

payah gak nk tgkap ikan nie.licik+licin.aihhhh~tp sbb nk mkn punye pasal, terpksela tgkp gak.tp....sian lak tgk diorg bile mak siang idop2.terlompat2.even da buang isik2 perot,still bergerak2 melenting2 lg.huhu.hmm.geram2.

lepas jer habes tgkp ikan2 tu, mlmnye bakar ikan.haha.sedap gile!! nk lg,mak yg masak.besttttt!!



"mak..time kasey sbb masakkan makanan yg cedap tuk kitrg sume!! LuV u mum! n oso abah coz tolong kitrg tgkap ikan2 tuh! "