18 November 2008

:: akhirnya penantian berakhir ::

Makin dekat dgn tarikh kua result, makin terase debaran...

sehari b4 amik result..:
perut sakit,
xlalu nk makan,
asik rase risau jek..

semalam pg2 turun dr ostel nk g ke akaun MSU..mcm2 kne buat n settlekn b4 nk kuakn result..kner aktifkan akaun dlu..hmm..ingtkn cepatla leyh dpt result smlm..tp mcm HAMPEH! kne plak baya rm150 bg student private..dala aku da byr duit st sem yg dkt rm10k tu, bley plak nk minx aku wit lagi..diorg tu ingt parents aku ni cop duit ker?! bengang jek...

xdapat amik result...........

debaran bersmbung ke hari nie..bgn2 aku trus g akaun mik no n trus g taklimat yg Prof.Yasmin wt utk dak BMS..pas jerk bis trus g akaun balik utk byr rm150 tu n aktifkan akaun..lame plak tu nk tggu sbb de bdk mane nth die ingt die sowg jek pe kat citu..dela dkt 1/2 jam gak kne berdiri blakang die tu! HAMPEEHHH!!

da byr+aktif akaun ---> g amik result..

debaran bersambung lagi...

lepas 1/2 jam tunggu turn, tibe giliran name aku..bile dapat jek result tu..peraasaan lega tu trus terase..

"Alhamdulillah...nsib beik xada yg fail.." ~risau subjek IMS~

umm..tp CGPA kali ni xmemberansangkan..keciwa..tp mungkin tu la yg setimpal dgn mcmane yg aku study...

tp xpe..next sem aku akn lebih berusaha untuk neikkn pointer balik..!! (azam tiap2 nk neik sem baru)..aku harap, tahun terakhir nnti, CGPA aku more than 3.50!! itu mesti!!~

sem depan de 5 subjek yg agak tough jugak n jam kedit pun banyak..hope dpt catchup all da subjects..

wish me luck~!!

"sem baru da nk bermula...azam baru aku jgk akn bermula..!!"

08 November 2008

:: bored + bengang + menyampah ::

''wut da &*/@ is goin' on ??"





i hate all dis stupid things happened in ma fam!!

i hate when they all fight each other!

i hate ma dad!! hate~~! (lantak la kowg nk kate ape pun)

i hate ma life now!






klo bley nk jek kua dr umah ni g tmpt lein..

arrrrgggggggggggghhhhhhhhhh!! tensen!!





cepat2 la nek sem balekkk!!

aku nk balek ostel!!

ingtkn cuti nie dpt la tenang2..tapi sume cm hampeh!

aku da xtahan lg!!



05 November 2008

:: pets oh pets ::

Rini aku nk story mory pasal kucing..hmm..family aku dr dlu lg bela kucing..pantang tgk kucing..
kalo korg nk tau..kucing ni sbnrnye bwk rezeki..aku pelik knp ramai org yg xsuke kucing..kn ke kiut diorg tuh..kesian diorg kne buang..cube klo korg yg kne buang kat tepi jalan..kne tendang2..mkn smpah sarap..erkkk..klo aku xsggup..kucing2 ni bukan susah sgt pun nk jg..just bg die mkn pg n mlm jek da cukup..huhu..klo kat umah aku ni..yg slalu bg mkn kat kucing2 aku tu ialah adek aku..sbbnyer tu jerk la kwn2 die dr kecik..hek2..cian aku..kalo nk di bilang2 bp byk kuceng yg penah aku jg..xterkira..de yg ilang..de yg kne curik..de yg kne langgar..sob..sob..sob..sediy gler..tp nk wt cane..dah ajal diorg..tepakse aku relakan..haha..umm.slain kucing..ktrg pnh gak bela itik..itik tu smpai jd manja dgn kitrg..tiap2 ari tunngu depan pintu umh nk msuk..huhu..name dieorg adek aku pggl 'didi'..bile pggl 'didi..didi' diorg terkedek2 lari dtg kat ktrg..slalu ptg2 musti bg dirg berenang2 kat besen mandi baby..ahaks! kiut gle..tp..smpai stu ari ble aku blek dr asrama..mak ckp didi seko da mati..sedey gler..tinggl r yg jntan,tp makin lame jantan tu jd kurus sgt..myb die rindu kat didi betina kots..last2 bpk aku semelih jerk itik tu..tp mak xsmpai ati nk mkn dgg die..mak suh bg kat jiran..huuuu~sedey..
hmm..slain tu gak ktrg de bela ayam katek..mmg katek..haha..sgt2lah comeyll..kitrg bela sepasang gaks..mule2 grg tul dieorg tu..lame2 jd manje sgt kat ktrg..tunggu depan pintu umah..mane kitrg g..msti dieorg ikot jek kat blakang (melainkan neik kete r..)..tp bile da besa..cian diorg mati sbb kne racun..sedey~
Last2 kucenglah paling setia..smpai la skng..jd..korg kalo jumpe kucing jgn la korg sepak2 die..cian dieorg..Rasullullah pun sgt2 sygkn kucing.Rasulullah xpenah menyakiti kucing2..jd..sayangi kucing jgn sakitinye!! hehe..(pesanan penaja utk semua! )

kiutkn diorg neh..geram aku nengok!


Actually, kuceng2 ni byk gelagat diorg yg kdg2 lawak n buat kiter ketawa..cube korg peratikn ank2 kucing yg tgh men berkejar2an..cute sgt kn diorg tuh..hmm..sape2 yg ade kucing tp nk buang..korg jgn la buang k..bg kat aku pun xpe..heee~

04 November 2008

:: How to study?? ::

Harap2 article ni bley bg kowg nyer study jd lebiy efisyen..hehe..firstime bc article ni aku terus jatuh cinta..n de yg dlm article ni same ngn cara aku blaja..enjoy dis my fwens!


http://www.cse.buffalo.edu/~rapaport/howtostudy.html#examtime

:: Why..why.. n WHY?? ::

Why God gave us FRIENDS ??

It's becoz ..

God knew that everyone needs
Companionship and cheer,
He knew that people need someone
whose thoughts are always near.

He knew they need someone kind
To lend a helping hand,
Someone to gladly take the time
To care and understand.

God knew that we all need someone
To share each happy day,
To be a source of courage
When troubles come our way.

Someone to be true to us
Whether near or far apart,
Someone whose love we'll always hold
And treasure it in our hearts.

That's why God gave us friends.

So..appreciate all your frens n never betrays each others..i luv my fwens as much as i luv myself.. *wink*

03 November 2008

:: special From me to All my fwens ::

To all my fwens out there..in Jordan or UK or NZ or wherever u are..dis song i dedicate to all of u..sorry if ur face is not in there..but u're olwiz in my heart..hehe..to aimi, peah, asma' hasln, asma khalid, fayda n feno, sorry i steal ur pic..i really miss u all..rindu kenangan bersama..oh ya!..hajar n azimah...sorii kite mik gmbr kowg kat friendster..

all dis is olso for ex-SMIK..ex-SMIH..ex-PTPL and also MSU..hehe..arap kowg ske aku wat ni tuk kowg..ni video ke-2 aku wat dgn jayanye..hak2..sbb slame ni xreti pun gune movie maker tu..

video

02 November 2008

:: ciTe SediY ::

wawawawa..seksenyer rase bile henset ni xleh nk msg sape2..thap kebosanan aku melambung2..cediy2..mak suh jual hp nokia N95 8G tu..walaupun mak nyer tp da jd hak milik aku..tp..jodoh aku ngn die xlame..mak suh aku jual sbb nk gune duet urgent!...bengang thp cipan da aku neh..bukan xmo gune henset lame..tp enset lame tu xleh msg owgggg!!..aku ingt da btul la settingnye bile danial aku ckp da ok..tp..upenyer die memain jek ckp..cedeyyyy!!! nk enset baruuuu!!!



enset lame aku..


enset yg da kne jual..


Makkkkkk!!! owg nk enset baruuuuu...!! :'(

:: Hasil bile Xdek Keje ::

ini hasil kerja aku mase cuti..setelah berusaha..ini hasilnya... :P

video

30 October 2008

:: tAnPa ::



Resah yang ku ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti

Meski pagi itu indah
Tapi akan sunyi tanpamu
Menemani aku sepi

Tanpa...
Cintamu aku resah
Tanpa...
Kasihmu aku hampa
Tanpa....
Dirimu aku mati

Kini berat benar kurasakan
Dalam relung hatiku tak temu
Aku tak mengerti

Takut aku jauh dari dirimu
Dan kau tinggalkan aku sendiri
Tanpa menunggu mati..

p/s : i'm sorry cygg..~ huawawawawa...~ :'(

:: kaWan yang Baik ::

Bukannya senang nak cari kawan yang baik.. Bukan senang juga nak menjadi kawan yang baik.. Kawan yang baik tak pernah mengumpat di belakang kawan baik nya… Kawan yang baik tak pernah cemburu dengan kejayaan yang dimiliki oleh kawan baik nya… Sebaliknya kawan yang baik lah yang paling banyak membantu kawan baik nya untuk mencapai kejayaan…. Kawan yang baik tak akan mempengaruhi kawan baik nya untuk membuat perkara yang buruk dan sia-sia… Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baik nya untuk berbuat kebaikan… Kawan yang baik adalah orang pertama yang akan di cari bila tiba masa sedih atau gembira… Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tak dapat diluahkan kepada kawan biasa… Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baik nya mempunyai ramai kawan baik, kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baik nya…. Kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan baik nya di dunia dan di akhirat di dalam doa nya… Kita adalah kawan yang baik jika kita paham bahawa kawan baik kita bukanlah seorang yang sempurna.. Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada kawan baik kita…. Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baik nya….. Kawan yang baik akan memberitahu tentang artikel ini kepada kawan-kawan nya…Haha:)…Bukan kerana terpaksa,bukan kerana suka-suka,tetapi untuk dijadikan pedoman oleh kawan-kawannya supaya dapat menjadi kawan yang baik kepada kawan baik nya…. Dan kalau kita nak dapat kawan baik yang baik, kita mesti lebih dahulu menjadi seorang kawan yang baik…kepada kawan baik kita………:) Dan semoga kita menjadi kawan baik yang baik…….!!!! :)

:: seHari Di rUmah Mak LonG ::

Semalam..aku g umah maklong..pagi2 lagi mak da kejotkn aku..

"baangunnn...cepat ciap nk g kuantan..nnti lambat..!
!" jerit mak dr bwh..

"perghh..mls gler nk bgn..br jer nk lelap.." bisik ati aku..


huhu..sbnernye sbb aku tido lmbt mlm tu..br sejam lelap da kene bgn..tensen tul..pale pun ting tong jerk pening..

disbbkn mate ni xleh nk dibuka, aku tetido blekk...zzzzzzz...
tgh sdp2 tido tetibe..

"da ciap lum??!!..mak da ciap ni..!!" mak jerit lg..

aku trbangun..tgk jam..

"laa..br kul 6.50.. awlnyer nk gerakk.." bisik ati aku..

aku gagahkn diri tuk bangun jugak..g mandi n ciap..aku kejot kwn aku suh siap..turun2 jek..aku tgk mak da ciap pakai tudung..huhu..

lepas ciap2 kitrg pun gerak dr shah alam ke kuantan..sepanjang perjalanan..aku tido jek..
ngantuk gle beb!

tetibe mak kejot aku,bgn2 tau2 jerk smpai kat tempat mkn..xtau katne.ahaks!

pas makn sarapan..smbung perjalanan lagi..sepnjag perjalanan, spanjg tuh jugak aku smbung tido..sampaila kat umah maklong..


kat umah maklong..asek tgkp gmbr jerk..best sbb d
a lame xdtg uma mklong! byk pokok2 n kuceng2 yg kiut miut..




ni pokok bendi n limau n bunga2 yg de kat umah maklong


cantik btul tgk bunga2 ni mengembang!!


kat taman



ni sengal sbb da lame xjumpe bunga rose! ahaks..


Pas da bis tangkap2 gmbr..kitrg g bandar japs sementara mak ngh borak2 ngn maklong kat dlm umah..jenjalan kat bandar..nk g pantai, tp jalan plak xtau..hehe..

da penat jln2 kat bandar kuantan..kitrg pown balek makn..pas mkn br g pantai dgn mak n adek..pantai teluk cempedak! ahaks..da lame gle x g pantai..tp malangnyer xdapat lame sbb ujan..sedeyyy..



Lebiy kurg kul 5 lbih..kitrg pun gerak blek shah alam balek..smpai kat umah kul 8.30 mlm..walaupun meletihkan, tp seronok sbb leh ilangkn stress.. (^_O)

28 October 2008

:: cinTa yaNg SempurNa?? ::

cinta pada manusia tidak lah sempurna sptmana cinta pada Tuhan..

cintai manusia seadanya..


27 October 2008

:: raya + final exams ::

skeletalmuscle system

bioethic + nursing


org sibuk beraya, aku sibuk mentelaah buku2 + nota2

raya pertama : berhari raye bersama2 keluarga..g umah sedara2 kat N9

raya kedua : beraya di johor

raya ketiga : stat mengulangkaji

raye keempat : ulangkaji jugak...

raye ke5 : study + study + study + study

raye ke6 : wawawawa...exam bermula..cardiovascular system is da first subject..which is a
killer paper for us..alhamdulillah..paper ni leh perform dgn beik..

exam berlangsung sampai raya ke 15..isk2..xrase btul nikmat berhari raye..xpe2..taun depan aku leh beraye!!

:: KemBali menge'post' ::

hehe..

ku mengepost kembali..

testing..testing