30 March 2011

jangan baca kalau tak suka!



selamat malam semua!!

hehe . oh, before aku mulakan, sediakan baldi kot2 kalo korang nak termuntah baca entri ni nanti . kalo korang rasa meluat, jangan teruskan baca . sebab ini kisah hidup aku . arini, mood aku nk berjiwang2 sikit . huuhuhu .



di suatu petang yang hening~~


..........................................................



"chatting je kejenye"


"oit, mana ada la. bareng je ni . bosan . tatau nak buatpe"


"b maybe balik malam esok kot"


"habis tu cemana? alaa.. b balek la kamis ke, jumaat ke eh eh eh? syg alik sana kamis"


"Ada keje la. tgk la mcm mana. nanti b hantar kat jln kebun laptop tu eh"


"em2 . yelah2..okey..isk..b nanti dtg cini lg tak?"


"tatau lg.. ada duit dtg la. tu pun klo dtg"


"em alaa.. t dtg la cini lg.. syg kan ada kat cini.. isk"


"InsyaAllah kalo jodoh kte ada"


"isk. asal b ckp centu? :( "


"da btol. mana nak tau kot2 ada org tu berubah ati. selalu kalo ppuan jauh dr laki, die akan cari yang paling dekat.. percaya lah. da banyak kali jd" *tu org lain kot b, bukan syg*


"b ni.. owg syg die cm nk mati, ckp cmtu lak. jgnla cmtu. hari-hari syg doa spy hati b ngan syg tetap dan tak berubah. b dekat ke, jauh ke. hati syg tetap sama :("


"ye la tu"


"iye b. b dkt cam skang pun syg asik rindu2 b, inikan pulak b jauh. syg sygkn b kot..hmm.. syg sbnrnye yang takot b lupa syg kat cini. :( "


"takde maknenya. sapa suh study lama-lama. mesti mak tak terima b coz b keje kg je"


"takdenya.. bia la keje kg ke, bandar ke, janji halal. mak tak penah pun cakap die tak suka b, mak tak penah pun halang hubungan b ngan syg. hmm2. syg da nk bis blaja da ni, nanti da bis praktikal, tunang jom. xya wat besar2. doa selamat je pun dah cukup"


"boleh je. yg sbnrnya b duk kg coz nak simpan duit n nak cari duit. kat cini b xde simpan 1 sen pun. b nekad nak duk kg coz nak simpan n cari duit nak kawen"


"bagusla.. b, syg tak kisah pun kalo majlis tu kecik ke, besar ke. kte wat ikot kemampuan kte. takyah besa3 pun tak pe"


"iye..."


"oke. t b kat sana, jgnla lupa syg kat cni ea.."


"iyeee..."




.................................................




OMG! dah lama takde conversation yang serius camni . now i noe dat, he has his own planning for US . ingtkan, aku sorang je yang planning . huhu . Alhamdulillah . en.chubby dah fikirkan tentang kami . Kami hanya merancang, tapi Allah yang menentukannya . walaumacamana pun, kite tetap kene berusaha dan berdoa . semoga, Allah mempermudahkan segala urusan kite .


now i noe dat he also worried to leave me here . ingat aku sorang jer risau bila dia dh balek sana . hehe . sayang2 . jauh ke, dekat ke . asalkan kita jujur dan ikhlas, insyaAllah semuanya ok .


ye, bukan mudah utk kite meyakinkan seseorang tu yang kite sgt2 sayangkan dia . bukan mudah jugak utk kite buktikan . betul lah orang penah ckp :


sayang tu takboleh di lihat, tapi boleh dirasai


harap, semuanya OK . semoga Allah permudahkan segala urusan kita . Usaha dan berdoa . InsyaAllah .











p/s : b..kamu tetap dihati syg..i'll be missing you my dear. love you!



3 komen anda:

oxaloacetate89 said...

yeay! fik da nak kawen!! nak jage tong eskrem!! =))

PaK_LaN said...

hehe...lain macam je ayat dia tu...

ape2pn...kita hnya merancang, tuhan yg tentukan...

jgn terlampau2 sayang 200%...

tp jgn salah faham yek...

bkn ape, tkut ape yg dirancang tak mnjadi, mula lah kes nk bunuh diri...lari dari rumah...minta dijauhkan ye...

apa2pun...serah pada ketentuan Allah..

Good luck to miss blogger with future husband!

LAVENDERIES SHAYLEE said...

tika : hahha..lmbt lg lorgh~rancang jer..tp Allah yg tentukan

paklan : yepps3..papepun Allah sebaik perancang~ :) kite cuma usaha takat yang mampu jer.. :)

Post a Comment