02 November 2011

new chapter in my life will begin....


Assalamualaikum kawan2 semua . huhu~dh lama gile rasa nye xjenguk blog ni . dh bersawang berkulat-kulat dh . haha . giler pemalas betul owner blog nie!! sape laaa tu kan?? :P



bukan sebab bz or ade keje yg buat aku tak menulis kat sini . tp mebi sebab aku takde mood . haha . takde mood lah sgt kan!! chessss~mesti korang nak ckp aku poyo kan? ta baik tau! aku tak poyo pon . cume aku malas je . almaklumlah, malas tu dah mcm sinonim dh dgn aku . haha~sejak2 menjadi penganggur terhormat nie .




sepanjang aku jadi penganggur ni, aku menjadi "pengumpul lemak" terhebat weyyy~ tapi sungguh malang sekali, lemak2 tu taknak pon melekat kat aku . penat aku tido, makan, tido makan . hasilnya??? masih slim! ekekekeke~ korang jangan jeloooosss okeh~ :P





oh well . pejam celik pejam celik, tak lama lagi aku bakal memulakan chapter baru dalam hidup aku ni . korang nak tau apa???



IIII
IIII
IIII
IIII
IIII
IIII
IIIIIII
IIIIII
IIIII
IIII
III
I



I'M HIRED!!!!!



congratulation to me! hahaha~im proud of myself . setelah sekian byk interview aku pegi, merepek merapu depan org interview tu, akhirnya.....ade jugak yg sudi amek aku bekerja . haha~Alhamdulillah . syukurrr~ so, macamane eh agaknye nk mula kan pekerjaan baru tu nanti?? almaklumlah, aku ni bukan seorg yg mudah frenly . pastu, akan terima org2 baru which means kawan-kawan baru yg mana mostly lebih tua dari aku . haiiish~kadang, aku takot bila memikirkan semua tu . kawan2 dh takde disisi macam dulu time belajar . now, nak kene semua sendiri . *sigh* . rindu betul kat kawan-kawan BMS dulu :(




malam ni agak kebosanan skit, so, aku macam nak story mory bebanyak sikit kat sini . ok tak?? haha . ahhhh~aku peduli ape, korang nk bace, korang bace lah . kalao taknak, tak perlu bace . ekekeke~~alaaaa.................................. korang bace lah eh eh eh? aku tau korang rindu nak bace bebelan aku kat blog ni kan? kan? kan? ngaku je laaaa . hahaha!





ni nak story pasal pengalaman aku mase interview . first interview aku is "LECTURER" . wow!! masa tu, tak terfikir aku untuk pegi pade kerjaya seorg pendidik . mungkin aku takde jiwa tu like my mom kot . aku lebih suka pada kerja yg aku tak perlu sgt berdepan dgn org ramai . contohnya macam keje lab ke kan . aku cume kene handle spesimen je pon . tak perlu nk pi jumpe2 org ke ape . org yg akan jumpe aku . huahuhuahauhua~!! *teruk teruk* .





2nd time, interview for call centre kat optima eye specialist centre. situation dia sama je lah dgn macam interview lecturer tu . merepek merapu aku jawab . haha . jawapan yg sama diberi "within 2 weeks, kami akan berikan jawapan"~ aissshhhh~cube je laaa cakap diterima atau tak . kan mudah . aku tau, dari ayat tu, nak ckp yg aku xditerima . dah agak daaaa! but aku tak kesah pon . I won't do the thing that don't want . so, if keje tu aku rasa mcm tak sesuai, aku taknak amek pun . dtg interview tu pun antara sebabnye, aku nak trained diri aku spaya mudah nk berkomunikasi dgn org yg aku tak kenal . huhu~





dua interview aku gagal~takpe . takpe . tapi alhamdulillah, lepas je gagal kali kedua, aku balik je dari interview optima tu, ade org call aku lak tuk set up interview lagi . but at this time, diorg perlukan org yg ade BMS nie . Alhamdulillah . lepas interview, walupun merepek aku jawab, aku diterima . Alhamdulillah . i will do my best!! tq to my adek sbb kene paksa teman pegi cyberjaya tu . haha!




huh~ok lah guys . pinggang gua dh sakit macam nk tercabut dh nie . nak layan msg dgn en.chubby atas katil jap b4 tido . hahaha~~nak manje2 sikit . *oi oi . jgn fikir bukan2 okeh!* cume nak manje2 borak je laa sbb lama tak jumpe kottt . hehe . ok lah! babai korang~





p/s : aku ingat nak buat chapter baru lah dlm blog nie . macam ade sorg kawan saye tu, buat chapter2 . haha~ apa kata survey???





2 komen anda:

Musafir Melayu said...

Hah, siapa kawan tu?

Haha, sila la...lebih menarik nanti nak di baca.

Happy blogging!

LAVENDERIES SHAYLEE said...

hahaha..mestilah musafir melayu..die je yg buat chapter2 neh..haha

Post a Comment