14 November 2011

New chapter of life





selamat malam semua!




malam ni aku nak update laju-laju . sebab aku dh mengantuk giler tapi gedik gak nk update . huhu . oh well, today is my first day working . waaaaa!! really excited okeh . nervous pon ade gak . hihihi~ yelah, firstime nk pegi tempat yg takde kawan2 lama . berdikari seyhhh~


*muke excited nak pi keje . haha!*





arini, buat julung kali nye aku bangun tersangat awal . kul 5 dah bangun . gara-gara taknak ketinggalan bas, terpakse la bangun awal . bas DTS kul 6.55 pg . matahari pon tak terbit lagi weyy~ huhu . sesampai je kat bustop, kul 6.40 . ok la tu kan . tayah tunggu bas lama-lama . perghh~tak sangka, bas DTS sgt punctual okeh! 6.50 sampai, 6.55 terus gerak . perghh~sape lambat, mmg alamatnye tak g keje la . uhu~





dalam perjalanan, aku tido . ekekeke~yela, bgn pagi kan . sampai je cyber, bangun . time tu bas br sampai kat pitstop first . AIA tu pitstop kedua . aku pun dah siap sedia dh nak bangun masa bas tu smpai kat AIA . tapi........................bas tu tak stop pun!! pastu ingtkan die nk stop kat bustop yg depan lg satu, sungguh malang, die tak stop!! perghhh~ time tu dh kul 7.40 cmtu . next station, HSBC . aku turun terus kat HSBC tu . nasib baik tak jauh sgt dr HSBC tu nk ke neocyber . nak tunggu cab, lambat sgt . aku jalan je kaki . perghh~first day je, dh mcm2 perangai . eeeee~geram tol ah . pakcik bas tu tak de ke jadual org yg dh buat booking bas??? hampeh . nak pulak, aku sorg je yg nk turun kat AIA tu! geram2 !





berkat jalan kaki, 15min gak la br sampai . aku terus g breakfast . sorang2 . sedih jek . ahaha . kul 8.25 gerak g opis . tengok2, cindy ngan sorg lgi da smpai . hihi . tunggu dan tunggu, around 9.30 br kitrg dibawa g ke department . sesampai je kat department, upenye, meja kitrg tak di setting lg . bukan takat xdisetting lg, malah, br nak letak computer! cesss~terpaksalah, kitrg menapak celah2 kakak2 yg tengah buat keje tu . nasib baik la kakak2 tu sume peramah . haha . borak-borak la gak ngan dorang . huuuuu~semua kat situ, bekerja menggunakan 2 monitor . how? hahaha~gle . pastu keje, perghhhh~gile melambak seyyyhh . nak nangis aku tgk dorg buat . fuhh~ dorang kata 8 jam kene siapkan 40 claims . if xsiap, kene la stay back smpai siap . oh, time dgr tu rasa macam kene halilintar je . dh mule aku fikir, klo la aku nnt kene cmtu, camne aku nk blk shah alam? *sigh*




so, kesimpulannye arini, aku dtg cuma untuk tengok2 je . belum training lagi . mebi esok kot . huhu . apa2 pun, aku bakal menyukai kerja ni kot . sebab, aku suke bekerja tanpa perlu berkomunikasi dgn public . haha~siot je kan? ngeee~





ok lah, nak tido dh . sok keje . nak kene bangun awal . huhu~







p/s : pasni korang akan dgr aku asik ckp pasal keje jer pulak . sbb b4 ni asik pasal belajar je kan? hhuhu~


2 komen anda:

oJAh said...

All the best Fick!!

LAVENDERIES SHAYLEE said...

tenkiu ojah!!!! kite nk ikut jejak wanita2 bekerjaya pulak cm korg! hehe

Post a Comment