02 June 2011

SUPER APPLE??



Hallo,

Apa khabar readers semua harini? baik? hehe . harap semua nya sehat-sehat belaka lah ye . oh, harini nak kongsi ngan korang semua 1 benda best!! serius best gile~ dan akan bertambah best kalo sesiapa diluar sana tu yang amat mementingkan kesihatan .


oh well . takde sapa pun kat dunia ni nak sakit kn? mestilah nak sehat sentiasa supaya kuat utk menunaikan segala perintah Tuhan . hmmm~ agak-agak korang interested tak nk tau???





ok lah . meh aku story mory sikit . well, korang pernah tak dengar
"STEM CELL" ??

bila jer sebut stem cell ni, mesti ramai yang akan terfikir pasal "uri bayi", "uri kambing biri-biri" or "uri khinzir" . kan kan kan???



ha, meh aku story sikit . tp b4 tu aku nak cite sikit pasal stem sel ni bagi mereka2 yang tak tahu, atau lupa . hehe . actually, stem cell ni berperanan untuk mengantikan sel-sel yang dah mati, memulihkan sel-sel yang dah rosak . well, korg suma pun tau kan, stem cell ni tak byk bilangan die, dan tak akan selamanya kuat . sebab, semakin meningkat usia kite, semakin lemah la stem cell kite . sbg contoh, tengok jer la kulit kite . bila usia mencecah 25 je, hormon-hormon mula menurun, wrinkles mula bertapak . itu menunjukkan yang keupayaan stem cell kite nk menghasilkan cell kulit yang baru dah merudum . ok . faham semua cite pasal stem cell ni?? hehe



then, now . we talk about the interesting one!



ok . bagi mengekalkan keadaan dan keupayaan stem cell kita yang semakin lama semakin lemah ni, stem cell tumbuhan akan memainkan peranannya . oh, STEM CELL FROM PLANT for human???!! mesti terkejot kan kan kan?? ingat haiwan ngn manusia jer ke ada stem cell?? tumbuhan pun ada tau!





meh cite pasal stem cell tumbuhan yang boleh merawat, meransang dan menggantikan sel-sel yang dh mati atau rosak kite tu . huhu . stem cell ni diperolehi dari sejenis buah Swiss Apple yang didapati di Switzerland . nama saintifiknya ialah Uttwiler Spatlauber. Mempunyai 92% kolagen diformulasi dengan tujuh bahan semulajadi dan supplement terbaik. Produk yang halal . Para pengkaji mendapati ada keistimewaan yang terdapat pada swiss Apple ni dimana, bila buah apple tu jatuh ketanah, ia akan mengambil masa 5-6 bulan untuk rosak . batang pokok die plak bila ditoreh, akan mengalami pembaikpulihan seperti sediakala dgn sendirinya .




ok . puas?
meh story pasal product plak . btw, product ni product baru . yelah kan, plant stem cell yang pertama yang ditemui . mampu menggantikan stem cell lain . product ni dinamakan PhytoCellTec™ Malus Domestica . product ni dah memenangi award for the best Natural Ingredient 2008 . product ni dicampurkan dgn bahan lain selain dari apple tadi tu . dun worry sbb semuanya adelah ekstrak tumbuh-tumbuhan sahaja .


ekstrak Acai Berry, Ekstrak Pine Bark, Ekstrak Grape Seed, L-Arginine, Ekstrak Kolagen dan diperkaya dengan campuran buah berri yang terdiri daripada Strawberry, Bilberry, Raspberry, Elderberry, Blackcurrant dan Red Beet



*pine bark & Grape seed = mempunyai kandungan antioksida yang tinggi yg boleh membantu dari serangan radikal bebas [boleh mengawal sel kanser]
*L-Arginine = untuk salur darah dan sistem jantung [memecahkan blockage kat jantung]



oh well . mcmane? ada rasa interesting tak?? hmm~klo korang ada ahli keluarga yang sakit2 spt sakit jantung ke, mslh kulit, darah tinggi, gout, stroke . boleh lah contact aku untuk maklumat lanjut . insyaAllah aku leh bantu korang . oh ye . lupe nk ckp, disamping tu gak, product ni anti-aging tau! so, tak payah susah2 korg byr puluh2 ribu tuk cucuk2 botox or kolagen lain . hehe . *pssssstttt~tgk datuk sarimah, dah tua still cun kn? ini lah rahsianya!*




contact saya untuk maklumat lanjut







p/s : rindu sesangat kat awak laaaa en. danial~!! bila nk jumpa saya nie?? :( takkan sampai saya meroyan kot?? huuuuu~rindu sesangat..




2 komen anda:

hasrul hassan said...

Salam.
Macam pernah ada orang citerkan pada saya ttg sel stem ni .. samada herbalife, tak pun transferfactor. Hmmm ... apapun interesting facts about stem cell tu memang boleh dikongsikan.

Taufan Bin Ribut said...

nice tips ^_^

Entri terkini : Ni tanda kau support,korang macam mane??

Post a Comment