01 June 2011

cuti-cuti, bercuti-cuti??




Assalamualaikum . wahhh~ lama btul aku tak update . dah bersawang-sawang dh blog ni . plus, follower plak bleh berkurangan . aiseeehh~ kenapa jadik cmtu?? ni msti sebab follow xikhlas nie . haha . btw, sorry laaa follower2 ku diluar sana kerana belog ini menyepi seketika . ini adalah kerana, empunya blog sedang berada didalam keadaan tekanan bbrp minggu lalu dan menyebabkan kemalasan untuk mengupdate . plus juga ketiadaan tenet, ini kerana bayaran bil tepon yang tertunggak . demmnnn!oh ya! u noe wut, aku dpt cuti beb !! syioookk kan? haha . maaflah, terjakun kejap . al-maklumlah, pale otak ni da penuh sgt . so, dean bagi la kitrg cuti . tp spttnya smpai selasa jer . ekekeke~ tp akibat kemalasan, saye nk cuti smpai ahad . senin depan br pegi kelas . lalalalala~



bese cuti-cuti cmni, korg buat pe?? huhu~ pe kate korg tolong mak korang mengemas . kan bagus . haaa~ macam aku, cuti-cuti ni menghabiskan masa dengan mengemas . target tempat kali ni ialah DAPUR . heeee~


mula mengemas pagi . sampai laaa petang . xsiap jugak? sambung ke malam . around 11 pm, br lah habis mengemas . perghhhh~ bleh korg bygkan tak betapa semaknya . oppps~ haha . btw, kami tengah operasi 3S . korang tau pe 3S tu??


3S ialah Sisih, Sapu, Susun


haaaa~ so, makne nye segala benda dlm kabinet dapur tu, kami punggah . perghhh~menimbun cam bukit segala jenis tupperware mak . bak kata adik, "mak, bolehla buat muzium tupperware" . hahaha . byk nak mati . penat bukan kepalang okeh . kabinet atas, bwh, depan, blakang suma dipunggah . yang tak gune, di sisih . means, dibuang lahhhhh! huhu . then, lap-lap, basuh . then susun balek . bab menyusun tu yang jenuh . haha .


alhamdulillah . dapur kini lebih selesa dan bersih dan tersusun . weeeehuuuu~!! :)


meh tgk operasi membersih dapur :

[adek yg dikerah supaya lap semua kabinet plus kuarkan barang-barang]



[tu dia tupperware mak . but, ni baru dari 1 kabinet . xsampai pun 1/3 lagi]


eh eh . si hitam ni pun nk mengemas jugak? sebuk jer die . haha





2 komen anda:

Justyn Aizad said...

Kakak baguslah mengemas rumah semasa cuti sekolah! By the way, saya follow blog akak ni ikhlas tau! :)
Hmm, kalau x keberatan, follow blog saya skali:
http://justynaizadchannel.blogspot.com/

LAVENDERIES SHAYLEE said...

ehehe~adeh..nasib sbb adik2 tgh cuti sekolah n akk cuti gak . tu yg bleh mengemas . :)

ok..jap lg akk jln2 kat blog aizad.. :) thanks ea follow my blog..hehe

Post a Comment