13 July 2011

please protect our WATERFALL !




*~mula-mula kene tepek muka dulu~*




Hi and hello everyone!!

arini carik masa jugak nak update blog nie . hehe . nak cerita tentang sesuatu disini . walaupun agak dah lapuk, tapi nak cite gak . errrr~ happen ahad haritu, lapuk ke ek? rasa tak lg kot . hehe . just want to share with all of you about my new experience!


oh well . u know wut, Ahad [10/7/2011] aritu aku telah mendaftarkan diri untuk men"JOIN"kan diri dlm group WATERFALL SURVIVORS . its really interesting! since i've lots of things to do during internship, i decided to release tension and joined their group . wow!! its fun! and really calm me!


tapi, ada 1 kejadian yg berlaku sebelum aku smpai kat Sg. Liam, Ulu Yam tu . baget nak pegi tu nak tumpangla member kelas, but gerak dari rumah with amalina and najwa . janji nak berkumpul dkt petronas damansara . but sumthing happened! najwa terbangun lambat . of course bila terbangun lambat, akan jadi kelam kabut . so, utk dijadikan cerita, najwa bergegas siap dan menggelabah . keluar je dr pintu rumah dan tutup pintu, barulah dia perasan yg kunci rumah tak amek lagi, plus, tersalah amek kunci kete . kuang kuang kuang!! so, najwa terperangkap kat tengah2 antara pintu rumah dan grill !! najwa2, pagi2 bikin lawak dan gempak . hahaha!



nasib bek la enpon tak tetinggal dlm rumah . klo tak, duduk la kat situ jer . haha . nasib baik ada aku ngan amal . kitrg dtg tuk rescue najwa . kehkeh . walaupun tak boleh nak buat apa since die kat tengah2, kitrg pulak kat lua . oh well, kitrg terpaksa lah buat adegan panjat memanjat pagar rumah najwa . dah pulak aunty cina sebelah rumah najwa tu ingat kitrg nk merompak! =.="


dekat sejam jugak bertungkus lumus, akhirnya tombol pintu terpaksa dipecahkan . mesti pening pale pakcik Mat Rusdi lepas tu sbb terpaksa tuka tombol pintu baru . hek2 . lepas rilek2 sikit, then baru kitrg gerak pi sana . member2 yg lain semua dh gerak . kami tertinggal . pegi pun, main redah jer . padahal xtau sgt jalan . hahaha! dkt sejam jugak lah . berpusing2 area KL tu cari jalan . sabar jer lah . tapi akhirnya, sampai jugak . sampai setelah sejam kawan2 mulakan aktiviti . huhuhu~~

nak tau pe kitrg buat kat sana??? kitrg kutip sampah!! ye! kutip sampah sarap yg korg sepahkan dan tinggal kan kat situ! demn~ aku yg smpai lambt ni pun, dpt kutip sampah yg melambak, tersorok . yg kat atas pokok pun ada . hiiishhhh~ pencemaran betul lah!

adegan panjat memanjat, tonggeng menonggeng *kutip smpah ye!* berlaku selama 2 jam . huhu . around 11.30 pagi, kami telah berjaya mengumpulkan smpai sebanyak 40 ++ plastik sampah!! owwwwwwwww! byk okeh~isk2 . tu baru kwsn yg kecik je . klo kwsan tu besar, cnfirm lebih . huhu . rupanya sungai yg nmpaknya cantik tu, dicemari oleh sampah sarap yg bertimbun . sedihnyaaa tgk~~ T___T

lepas selesai semua, kami makan dan .................................. MANDI lah opcoz! kata pegi sungai kan . so, kene lah mandi . kehkehkeh . lama seyhhh tak berendam dlm air sungai yg sejuk gile tu . rasa release gile tension aku . bestttt! dan apa yg pasti dapat berkenalan dgn kawan-kawan yg baru yg boleh berkongsi pengalaman yg baru ni . hehe . they all rockkkks!! besttt~


then, around 2 lbih, kitrg pun gerak pulang . sampai rumah dkt kul 4 petang . fuhhh~ penat . tapi rasa berbaloi sgt . dapat menyelamatkan alam sekitar . hehe . aku rasa aktiviti camni sgt bagus . sebab, nowadays, pencemaran berleluasa . if kita xdpt nk bersihkan kawasan sekitar yg lain, apalah salahnya kita bersihkan tempat macam sungai, waterfall kan? sekurang-kurangnya, tempat tu boleh kita pegi untuk mereleasekan tension dan jauh dari kawasan bandar yg sedia adanya tercemar tu .



jom tgk gmbar kami kat sana!

[amal & najwa yg sedang kutip sampah!]


[sape la yg bangang sgt buang carpet2 ni kat sungai?? siot tul!]


[antara yang join]

[lihat sampah sarap yg telah berjaya dikumpulkan!]


[muka kepenatan aku dan atika]


[perut haruslah diisi sebelum mandi !]


[see . seronokkan??]


[kami!]




[kawan-kawan baru kami yg rawkkkks! :)]



hmmm~ rasa aman damai bila berada di tempat yg penuh dgn pokok-pokok, air sungai yg mengalir deras, ikan-ikan bermain-main di dalam air, monyet-monyet yg berkeliaran di atas pokok . sooooo nature . i like! korg pun mesti suka kan dgn suasana yg macamtu?? so, if korg nak sungai kita bersih dan terpelihara, jagalah ia, dan pelihara lah ia . jangan cemarkan!!



"PELIHARALAH SUNGAI KITA"




2 komen anda:

Musafir Melayu said...

Assalamualaikum,

haha, cerita najwa tu mmg epik la!

LAVENDERIES SHAYLEE said...

tau xper! ahahahahha~

Post a Comment