12 July 2011

GENERAL HOSPITAL





Hi there!!


wussup guys?? korg suma sehat?? hehe~mesti korg bosan kan lately post aku byk pasal hospital jer kn . kali ni nk cite pasal hospital lagi . tapi kali ni lain sikit . pasal ......

GENERAL HOSPITAL





oh well, this is actually about a korean drama . hehe . oh . bukan nk condem ospital plak tau . just nak share dgn uolls pasal cite ni . fuhhh~ bagi aku yg minat tuk tgk citer medical-medical ni, mmg teruja lah . hmm~ aku br jer habis tgk cite ni . and, its quite good & best la jugak . well, this all about doctors life . dlm drama ni, byk cite pasal life surgeon . huhu~ *ade cita2 gak nak jd surgeon sbnrnye*


life as a surgeon is not easy but its very2 hard n tough . playing with people's soul . terpaksa membuat keputusan yang sgt sukar utk pelbagai situasi yg berlainan . ya! its really tough . sampaikan aku terfikir, macamane lah surgeon2 kat dunia ni boleh jadi surgeon and tahan dgn life yg mcm tu . its kinda like "NO LIFE AT ALL" . its because ur whole life adelah dlm hospital . huh~tireddd .


dlm cerita ni jugak berkisar tentang sorg pompuan ni, dia belajar law, tapi, atas sebab sesuatu beliau belajar tentang medic . and become a surgeon . which call "medical lawyer" . klo nak dilihat, kebiasaannya doctor dan lawyer mmg tak ngam . dlm drama ni, that gurl sgt2 mengutamakan pesakit dia, but dlm masa yg sama, she's fight for the patient . as we all know, nobody was perfect, even a doctor make mistakes . but, if mistakes was done by a doctor, its sumtimes are really unforgiven . its really tough ha~ let say, if the patient is undergo a surgery and during the surgery, theres sumthing wrong happen, all the doctors might shut their mouth from told the truth . this thats y i told you that a doctor is not lawyer's fren . huhu . sebab lawyer ni selalu mencari kebenaran, while most of the doctors told lies~~


dari cerita ni macam2 aku belajar .and i realized that, doctor2 ni tak semuanya bijak pandai . walhal, org yg nampak mcm bodoh or tak pandai tulah yg kebiasaannya jadi doctor . so, kalo rasa diri tu tak pandai, so, jgnlah rasa rendah diri, workout more . dan siapa yg konon mcm pandai sgt masa belajar ni, jgn rasa diri tu dh hebat sgt, sebab selalunya org yg mcmni cuma pandai masa belajar but in clinical, they was very fool!


now, im thinking that im not good enough to be a doctor . but, i still have a spirit to further my studies to become a doctor . huhu~



doakan!! :)








3 komen anda:

shiela said...

good luck kak fik :)

oJAh said...

fick!tgkla obgyn..best gak!n dr champ pon blhla..
nway good luck!

LAVENDERIES SHAYLEE said...

ojah..yg o&g tu ek???? da tgk da..hehehe

Post a Comment